Pasteryzacja stanowi naturalną metodę konserwacji przetworów, dzięki której możesz skutecznie i bezpiecznie usunąć drobnoustroje chorobotwórcze przy zachowaniu wysokich walorów smakowych.
Czy wyjście z dziećmi do restauracji to dobry pomysł?
Z całą pewnością niejeden rodzic przeżył prawdziwą rozterkę i chociaż raz zadał sobie to pytanie– czy wyjście z dzieckiem do… Czytaj dalej
Dlaczego warto choć raz w miesiącu wybrać się do restauracji?
Wyjście na wspólny obiad lub kolację do restauracji to idealny sposób na spędzenie czasu tylko we dwoje lub na rodzinne… Czytaj dalej
Catering na imprezę rodzinną – kiedy warto się zdecydować?
Imprezy rodzinne odbywają się z różnych okazji, najczęściej, jednak kiedy już do nich dojdzie, ich podstawowym elementem jest na ogół… Czytaj dalej
Najważniejsze właściwości zielonej herbaty
Zalety zielonej herbaty od wieków doceniają już Chińczycy i Japończycy. Dlaczego uznawana jest za jedną z najzdrowszych herbat na świecie?
Jak bezpiecznie transportować ciasto na przyjęcia?
Transport ciasta to spore wyzwanie. Bardzo często różne słodkości są niezwykle delikatne i wymagają specjalnego pakowania, które nie uszkodzi ich… Czytaj dalej
Ciekawostki dotyczące pakowania próżniowego
Pakowanie próżniowe to kolejny sposób na zwiększenie trwałości produktów spożywczych. Tutaj produkt jest umieszczany w hermetycznym opakowaniu, powietrze jest zasysane… Czytaj dalej
Napój Bio Ice Tea – dlaczego warto go wybrać
Gdy poczujemy nagłe pragnienie chętnie sięgamy po różnego rodzaju napoje. Niekiedy woda staje się dla nas mało atrakcyjna, bez smaku… Czytaj dalej
Jak nie zastawiać stołu podczas obiadu?
Jest to pytanie, które bardzo rzadko słyszymy. Jednak, gdy zastanowimy się bardziej, możemy dostrzec w nim głębszy sens. Każdy z… Czytaj dalej